Institutul Auditorilor Interni -The Institute of Internal Auditors (IIA) – pune la dispoziția celor interesați Comunicatul de presă  privind lucrările Conferinței Internaționale de Audit Intern, care a avut loc în data de 13 Iulie 2023.

      Conferința a avut ca temă „O lume. Un viitor” , iar cei aproximativ 2600 de participanți din 112 țări au luat parte la discuțiile susținute de lideri internaționali în profesie, educație, certificare, cercetare și orientări tehnice.

      Considerat cel mai important eveniment internațional de audit intern al anului, manifestarea  a evidențiat proiectul de „Viziune 2035”, cercetarea globală a riscurilor, feedback-ul preliminar asupra noilor Standarde internaționale de audit intern propuse și cum se răspunde la schimbările rapide.

       În cadrul lucrărilor au fost prezentate aspecte privind comentariile primite de IIA legate de noile Standarde internaționale de audit intern propuse și perspectiva emiterii formei actualizate a Cadrului Internațional de Practici Profesionale – the International Professional Practices Framework (IPPF) și a Standardelor  la finele anului 2023.

       De asemenea, au fost reliefate aspecte legate de modul în care auditorii interni pot sprijini organizațiile, creșterea eficacității auditului intern în următorii ani, dar și considerente legate de inteligența artificială, securitatea cibernetică, protecția / confidențialitatea datelor, fraudă, digitalizare, standardele de mediu, sociale și de guvernanță – ESG (Environmental, Social, Governance).

Detalii pot fi consultate pe site-ul IIA:

https://www.theiia.org/en/content/communications/press-releases/2023/july/global-internal-audit-leaders-leave-iia-2023-international-conference-with-focus-on-the-future/

 

Echipa CAFR

Postat 24.07.2023