În perioada 11-17 mai a avut loc la București cel de-al 46-lea Congres anual al Asociației Europene de Contabilitate (European Accounting Association – EAA). Cu patru ani mai târziu decât planul inițial, organizatorii au pus la punct un eveniment de o amploare impresionantă: 7 zile pline, peste 1.300 de delegați, din 50 de țări, peste 800 de lucrări pe teme actual și simpozioane interesante, la care și-au adus aportul atât personalități marcante ale domeniului nostru cât și tineri entuziaști. Toată această pleiadă a fost antrenată de o echipă pasionată de cercetători de la Academia de Studii Economice din București și s-a desfășurat la ASE, la trei hoteluri din București dar și la Ateneul Român.

   Camera Auditorilor Financiari din România a fost sponsor silver și a susținut acest important Congres încă dinaintea debutului său. La lucrări au luat parte dl. Președinte Adrian Popescu și dna. Prim-Vicepreşedinte al Consiliului, Prof. univ. dr. Liliana Ionescu-Feleagă.

   Subiectele aduse în discuție au fost extrem de relevante și actuale și au variat pe teme de interes privind: imobilizările necorporale achiziționate, prezentările de informații KAM și riscul de audit, prezentările de informații legate de climă, durabilitate, IFRS 9 și IAS 9, rețelele de firme, practicieni mici și mijlocii și concurența pe piața de audit, cum influențează rotația partenerului misiunii calitatea auditului și onorariile, accesul la profesie (factorii care influențează deciziile și așteptările tinerilor, dezvoltarea abilităților de gândire critică ale elevilor etc) și multe altele după cum puteți analiza pe site-ul evenimentului.
 

 Congresul a reprezentat o mare oportunitate pentru profesioniștii contabili români de a-și face vocea auzită și de a se alătura dezbaterii internaționale. Felicităm pe această cale organizatorii și participanții pentru un eveniment desăvârșit.

Postat 21.05.2024