Documentul Modificări ale Codului privind planificarea fiscală și serviciile conexe al Consiliului pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA), publicat de Federația Internațională a Contabililor în luna aprilie 2024 în limba engleză, a fost tradus în limba română de Camera Auditorilor Financiari în România în iunie 2024 și este utilizat cu permisiunea IFAC.

 

  Obiectivul Standardelor de planificare fiscală ale IESBA este de a oferi un cadru bazat pe principii și un punct de referință etic global aplicabil serviciilor și activităților de planificare fiscală. Astfel va fi stabilit un punct de referință consecvent pentru toți profesioniștii contabili, precum și pentru alți profesioniști în domeniul fiscal care sunt puternic încurajați să utilizeze standardele, atunci când execută servicii de planificare fiscală, pentru a asigura sprijinul interesului public, precum și a potențialelor reputații, comerciale și consecințe economice mai vaste pentru clienții lor sau pentru organizațiile angajatoare.

 

DATA INTRĂRII ÎN VIGOARE A ACESTOR SECȚIUNI:

  • Secțiunea 280 va intra în vigoare pentru activitățile de planificare fiscală începând cu data de 30 iunie 2025.
  • Secțiunea 380 și amendamentele consecutive la secțiunea 321 vor intra în vigoare pentru serviciile de planificare fiscală începând cu data de 30 iunie 2025.

 

Pentru serviciile sau activitățile de planificare fiscală începute înainte de data intrării în vigoare de mai sus, astfel de servicii sau activități pot fi continuate și finalizate în conformitate cu prevederile existente ale Codului.

Pentru a consulta reglementarea finală accesați următorul link : ( CLICK AICI )

 

Postat 13.06.2024